Jos Looise (Hoek van Holland 1953) woont en werkt in Rotterdam en studeert aan de Rotterdamse Kunstacademie. Hij ontwikkelt zich als een zeer veelzijdig kunstenaar en exposeert succesvol in binnen-en buitenland. De laatste jaren werkt hij veelal in opdracht. Een rode lijn in zijn werk is het gezicht, het portret.

Wat hijzelf omschrijft als: ‘Het gezicht is de vingerafdruk van ons bestaan.’


Zijn veelzijdigheid maakt het moeilijk om kort en krachtig zijn oeuvre te omschrijven. Hij schildert, tekent, ontwerpt en bedenkt uiteenlopende projecten.

Zijn olieverfschilderijen onderscheiden zich qua sfeer en lading. Soms luchtig naar het commerciële toe en dan weer mystiek en onderzoekend. Zijn verfgebruik is pasteus, suggestief, expressief en dan weer realistisch. Hij bouwt zijn onderwerpen rond thema’s.

Hij experimenteert graag met de computer. In zijn tekeningen en aquarellen (naar model) laat hij een interessante gevoeligheid zien. Zijn projecten dienen niet alleen zijn kunst maar soms ook een goed doel.

Ook zijn keuze van dragers (het materiaal waarop hij schildert) is veelzijdig: linnen, transparante folies, staal en koperplaat.


JOS LOOISE

Zoals Jos Looise zegt: “ Ik voel me een schilder en al die andere dingen vloeien daaruit voort…...

                                                         

Lees meer...